XBACCmelaka

Ukhwahfillah@XBACCmelaka
 
HomePortalCalendarUsergroupsMemberlistRegisterLog inGallerySearchFAQ

Share | 
 

 THE 1st XBACC REUNION

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

LOKASI REUNION YG DIRASAKAN SESUAI?
KL
35%
 35% [ 9 ]
MELAKA
35%
 35% [ 9 ]
NEGERI 9
0%
 0% [ 0 ]
JB
4%
 4% [ 1 ]
SHAH ALAM
0%
 0% [ 0 ]
PJ
0%
 0% [ 0 ]
GENTING
23%
 23% [ 6 ]
PULAU LAH PULAK
3%
 3% [ 1 ]
SABAH NEGERI SALMAN
0%
 0% [ 0 ]
Total Votes : 26
 

AuthorMessage
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Wed 29 Aug 2007, 5:22 pm

salam
Ini cadangan lagi...

Ahli XBACC RM 50
Plus Family RM 30(bawak wife dan anak2 shj)

Kalau husband and wife XBACC=RM 50+50=RM 100...Aku pun takder pengecualian

bukan aper XBACC akan dapat door gift...
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
amir
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 114
Age : 38
Lokasi : Ukay Perdana-Ampang
Registration date : 2007-08-28

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Tue 11 Sep 2007, 1:51 pm

smurf wrote:
Apa kata kita tolong kwn2 kt yang kena banjir.......

Mcm mana kwn2?
Smurf...bilo ko nak bg eden akaun co ko tue...?
Copek den dapek...copek den buek...copek kito boleh dapek duit....hehe....ekau bnyk event ko bulan nie? co den dh stop event..bulan poso ni...sonyap skit.....relax.....bos lamo aku ado tano...bilo den buleh buek audit co ko....dio pun nak duit gak tu...percent dio sign...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Tue 11 Sep 2007, 3:30 pm

bendahari bukan smurf lah amir...adib kenal?
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
salman
Ahli 3 Bintang
Ahli 3 Bintang


Number of posts : 16
Age : 37
Lokasi : sarawak
Registration date : 2007-01-17

PostSubject: november may be....   Sat 22 Sep 2007, 8:03 am

aku macam tak tau sama ada aku ok ke tak.....

tak pe lah...tahun nie memang cadang nak g KL......

aku nak bawa adik sepupu aku....iban decendent.....so berpeluang lah tengok tarian ngajat iban by salman n the group.....


just kidding\
Back to top Go down
View user profile
huda
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 51
Lokasi : Planet Mars
Registration date : 2007-01-19

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Sat 22 Sep 2007, 11:39 am

Salaam.
Mr.Admin,

Pembayaran nk buat kat sapa dan bila?

p/s : Selamat Berpuasa....
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Sat 22 Sep 2007, 1:21 pm

salam
oleh kerana tarikh pun semakin dekat so aku nak collect duit dari hari ni dan sebelum 31 Oktober 2007....
PEMBAYARAN MAJLIS 1ST REUNION XBACC
AHLI XBACC (SEORANG):RM 50.00
AHLI-AHLI KELUARGA*: TAMBAHAN RM 30.00
TEMPOH BAYARAN SEHINGGA 31 OKTOBER 2007
SILA BANK IN : 101217580910 (MAYBANK) MOHD FARID MOHD KHALID @ AYOB
*AHLI KELUARGA TERHAD KEPADA SUAMI/ISTERI DAN ANAK-ANAK SHJ
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
elly_nie
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 133
Age : 37
Lokasi : Desa Coalfields, Sungai Buloh, Selangor
Registration date : 2007-02-26

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Wed 26 Sep 2007, 5:29 pm

Admin wrote:
salam
oleh kerana tarikh pun semakin dekat so aku nak collect duit dari hari ni dan sebelum 31 Oktober 2007....
PEMBAYARAN MAJLIS 1ST REUNION XBACC
AHLI XBACC (SEORANG):RM 50.00
AHLI-AHLI KELUARGA*: TAMBAHAN RM 30.00
TEMPOH BAYARAN SEHINGGA 31 OKTOBER 2007
SILA BANK IN : 101217580910 (MAYBANK) MOHD FARID MOHD KHALID @ AYOB
*AHLI KELUARGA TERHAD KEPADA SUAMI/ISTERI DAN ANAK-ANAK SHJ


Tuan Admin,

Nk tumpang tanye ckit....kalu bank-in mcmner ko nk tau sapa byr...berapa org conform n saper2 yg g....

p/s:aku byr kt umah ko ajer la ye...ajak la aku berbuka umah ko...hehehe...just kidding...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Wed 26 Sep 2007, 6:23 pm

salam
tq yanie coz tanya pasal ni....

Soalan Pertama...Siapa yg dah bank in sila inform admin, so admin dapat pastikan the deposit is done and creditted to my account. How to inform?....by SMS, emel, PM, call....

Soalan ke-2.... admin akan keluarkan senarai siapa yang pergi dari masa ke semasa sehingga tarikh reunion...senarai tersebut akan dipapar di front page portal ni mulai hari ini...

dan setelah menjawab soalan yanie ni....aku ada beberapa request to all xbacc members

Permintaan pertama....sila deposit segera sebelum due date....sbb aku nak confirmkan berapa org nak pergi....nak confirmkan booking makan...nak booking door gift....dan nak decide team for our game....

Permintaan ke-2....Inilah masanya we have to show our commitment....aku faham ramai yg bagi idea mcm2 sebelum ni...Thank u 4 that....so the time is up for talks but it's time to prove what we said....

Permintaan ke-3....give full support to the appointed committees please...aku simplify the way of appointment...just lantik to those who i trust in....

Permintaan ke-4....Dont expect extravaganza reunion....why?coz it is 1st time....better than nothing what?....it is just simple reunion.... the concept is hi-tea....and we have game...

Permintaan ke-5....join the reunion as u could please coz if there is no 1st meaning that there is no 2nd, 3rd and so on....

Permintaan ke-6....Promote our 1st event to our batch...ajak2 lah kengkawan yg lain...

Permintaan ke-7....Believe in me...there is no mark up and taking any advantage or profit in making this event become reality....

ok....tu jer....harap2 dapat ambil perhatian dan tindakan utk kengkawan........

js
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Fri 02 Nov 2007, 9:12 am

salam

spt admin jangka...bila pembayaran semua senyap jer...
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
adib79
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 64
Age : 37
Lokasi : Kuala Lumpur
Registration date : 2007-03-18

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Wed 07 Nov 2007, 11:18 pm

Kesian nyer mr admin nie Crying or Very sad ...

Kawan-kawan sekelian bagi lah sokongan kat mr. admin kita nie.. mungkin sekarang budget lari.. yelah lepas raya.. Aku pun lum bayar gak.

But at least bagi respon kat farid either nak join or not.. So at least dia tahu berapa ramai yg nak joinkan............

Tolonglah yer...Neutral
Back to top Go down
View user profile
azah ashaari
Ahli Baru
Ahli Baru


Number of posts : 1
Age : 37
Registration date : 2007-11-07

PostSubject: reunion   Wed 07 Nov 2007, 11:30 pm

aku nak join gak....tp byr nanti bole x??? Smile
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Fri 09 Nov 2007, 8:45 am

OK...byrn sebelum program
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
O_reen
Ahli 5 Bintang
Ahli 5 Bintang


Number of posts : 27
Registration date : 2007-01-10

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Fri 09 Nov 2007, 9:49 am

farid,
aku nak tanya..program tu siang ke mlm?
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Fri 09 Nov 2007, 10:09 am

program siang dari pukul 2.00 sampai pukul 5.00...
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
amir
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 114
Age : 38
Lokasi : Ukay Perdana-Ampang
Registration date : 2007-08-28

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Tue 20 Nov 2007, 11:51 am

Saya mintak maaf En Admin, mmg x dapat nk menghadiri gathering nie.....orang umah masih dlm pantang...so every week kena balik kg....selama 2 bulan nie.....kekadang hari2 terpaksa berulang kerja dari Kuala Pilah ke Pandan Indah.......maybe ada rezeki saya dapat menghadirinya pada masa2 akan datang, Insya-Allah......hopefully....kita akan jadi lebih akrab dan kuat silaturrahim sehingga ke akhir hayat dengan bantual jalinan portal nie.......Syabas buat En Admin dan kengkawan yg menguruskan portal nie....
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Tue 20 Nov 2007, 12:07 pm

salam
tak per...urus anak dulu...

org umah jgn diurus lagi...masih pantang....Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
amir
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 114
Age : 38
Lokasi : Ukay Perdana-Ampang
Registration date : 2007-08-28

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Tue 20 Nov 2007, 1:04 pm

Admin wrote:
salam
tak per...urus anak dulu...

org umah jgn diurus lagi...masih pantang....Evil or Very Mad

hehe....kurang paham en admin...almaklumlah..saya ni lurus bendul orangnya...wakakakak....
Back to top Go down
View user profile
jiran seblah
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 137
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Tue 20 Nov 2007, 7:52 pm

amir wrote:
Saya mintak maaf En Admin, mmg x dapat nk menghadiri gathering nie.....orang umah masih dlm pantang...so every week kena balik kg....selama 2 bulan nie.....kekadang hari2 terpaksa berulang kerja dari Kuala Pilah ke Pandan Indah.......maybe ada rezeki saya dapat menghadirinya pada masa2 akan datang, Insya-Allah......hopefully....kita akan jadi lebih akrab dan kuat silaturrahim sehingga ke akhir hayat dengan bantual jalinan portal nie.......Syabas buat En Admin dan kengkawan yg menguruskan portal nie....

fhm..fhm..
en admin tu dl bkn kdg2,tp mmg hari2 ulang alik kl~mlk..What a Face
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Wed 21 Nov 2007, 2:22 pm

salam
tulah tanda sayang ummi dan syahadah...Cool
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Thu 06 Dec 2007, 9:55 am

salam
PINDAAN MASA DAN TEMPAT...

8/12/07 (SABTU NI)
8 MLM
RESTORAN KAPAL KG BARU
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
junazwandanish
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 136
Age : 37
Lokasi : Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan
Registration date : 2007-08-27

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Thu 06 Dec 2007, 11:51 am

Akum Admin,
Dukacita aku maklumkan yang Bala tak dapat hadir...
Tapi aku MESTI datang nye....

C U There
Back to top Go down
View user profile http://www.wasiyyahshoppe.com
junazwandanish
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 136
Age : 37
Lokasi : Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan
Registration date : 2007-08-27

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Fri 07 Dec 2007, 1:26 pm

Aku tak kisah mana2 pun buat reUnion...
Aku cuma harap banyak TURN-UP ok...
Jgn hampakan harapan mr. admin
Back to top Go down
View user profile http://www.wasiyyahshoppe.com
junazwandanish
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 136
Age : 37
Lokasi : Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan
Registration date : 2007-08-27

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Sat 08 Dec 2007, 8:31 pm

Mr Admin, CONFIRM reunion kita dibatalkan......?????
Back to top Go down
View user profile http://www.wasiyyahshoppe.com
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Mon 10 Dec 2007, 9:22 am

salam

tarikh baru akan dimaklumkan..

hujung tahun ramai yg bz...
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
junazwandanish
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 136
Age : 37
Lokasi : Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan
Registration date : 2007-08-27

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Mon 10 Dec 2007, 10:22 am

Ok Farid, kalu nak buat pun ko buat hari Sabtu petang ke.....
Aku tahun depan susah sikit coz aku dah start kelas kat Tanjung Malim...
Tapi, weekends aku balik KL la....
Back to top Go down
View user profile http://www.wasiyyahshoppe.com
fenhard80
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 231
Age : 36
Registration date : 2007-01-17

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Wed 12 Dec 2007, 11:14 pm

junazwandanish wrote:
Mr Admin, CONFIRM reunion kita dibatalkan......?????

weh.... mr. admin... dah dibatalkan ker.... scratch hm kalau camtu ada can la aku nk join skaki... cheers

tapi kena bagi tau tarikh awal sket ar... sebab bulan Januari tak bleh nak join pasal aku kena study... ada exam untuk confirm akhir bulan Januari 2008.... so, kena buat yang terbaik... (poning aku... No dah keje pun nak confirm punya payah lagi.... ada 4 paper nak kena lepas sumer tau... Sleep )

farao
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Thu 13 Dec 2007, 8:29 am

salam

InsyaAllah dalam bulan februari atau mac 2008...

Aku pun agak bz kebelakangan ni...

Teruskan mengikuti perkembangan portal kesayangan ini:P
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
junazwandanish
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 136
Age : 37
Lokasi : Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan
Registration date : 2007-08-27

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Sun 16 Dec 2007, 5:53 pm

IsyaALLAH Mr ADmin, aku akan browse portal ni hari2 walaupun aku di Perak...
HUHUHUHUHU
Buat cuti sekolah bulan june ok gak
Back to top Go down
View user profile http://www.wasiyyahshoppe.com
komander
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 132
Age : 37
Registration date : 2007-03-27

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Tue 18 Dec 2007, 11:59 am

salam Kita hanya merancang.. tuhan yang menentukan.. Yang baik dari ALLAH.. Yang tak baik pun Dari ALLAh, tapi atas kelemahan dan kesilapan kita sebagai insan biasa.. Marilah kita memohon kepada ALLAH semoga semua urusan kita yang susah dipermudahkan kerana mempermudahkan yang susah itu terlalu mudah bagiNya dan marilah kita memohon kepada ALLAH semoga kita sentiasa mendapat rahmat dan memperolehi rezeki yang halal.. Sesungguhnya menghalalkan sumber yang haram itu juga alalah hakNya..Allah
Back to top Go down
View user profile http://www.dreamkaya.biz
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Wed 26 Dec 2007, 2:29 pm

salam
sehingga hari ini admin xdpt makluman pada mereka yang telah bank-in duit utk reunion...sila berbuat demikian utk tujuan pemulangan wang anda...money back guaranteed

_________________


Allah Tuhan Kita...
Sunnah Cara Hidup Kita...
Al-Quran Perlembagaan Kita...
Jihad Wadah Kita...
Syurga Matlamat Kita...
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
junazwandanish
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 136
Age : 37
Lokasi : Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan
Registration date : 2007-08-27

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Tue 01 Jan 2008, 11:49 am

Nanti-nanti lah....
Back to top Go down
View user profile http://www.wasiyyahshoppe.com
fenhard80
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 231
Age : 36
Registration date : 2007-01-17

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Wed 02 Jan 2008, 12:31 am

yaa... tuan-tuan dan puan-puan...

berdasarkan poll pada saat ni... & pada ketika saya tengah menaip ni... Lokasi KL sedang cucuk rapat pendahulu poll dengan hanya tinggal 4% sahaja perbezaannya ketika ini... adakah Lokasi KL akan merampas takhta liga poll yang kini masuk bulan yang ke berapa ntah saya pun tak dapat nak kire lagi...

kita saksikan lagi 13 bulan akan datang...

kita kembali kepada rakan kita, Kelubi Awang di Stadium Paroi untuk liputan berikutnyer...

silakan...

farao
Back to top Go down
View user profile
junazwandanish
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 136
Age : 37
Lokasi : Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan
Registration date : 2007-08-27

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Wed 02 Jan 2008, 1:43 pm

For us, kalu KL lagi praktikal coz rata2 budak xbaccmelaka ada kat KL..
N biasanya org suka g KL coz lepas reunion boleh jln tmpt lain yang menarik spt : KLCC, Menara KL (kitaorg belum g lagi), Zoo Negara (bagi yang ada anak2 kecik bagus bawak), Aquaria, Sunway etc...

Kalu Melaka pun ok, cuma org dok KL selalu nya malas nak g...
Bukan ada ape pun... kita dah pernah dok Melaka 2 tahun kan...
Kecuali Zoo Melaka, Taman Rama2 n etc...

Yang penting korang dtg REUNION....
Ni cite lebih tapi tak ramai yang nak g reunion kita December lepas...
Apa daaaa......
Mcm tong kosong....Cite puk pak puk pak....
Time suruh bayar n dtg tak sampai satu meja pun penuh...
Mcm na nak buat reunion ni????

Paling HAMPA, EN ADMIN le...
Kecian dia...
Bagi lah sokongan pada persatuan kite...
Jgn cite lebih je...Buat tak nak...
Back to top Go down
View user profile http://www.wasiyyahshoppe.com
amir
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 114
Age : 38
Lokasi : Ukay Perdana-Ampang
Registration date : 2007-08-28

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Wed 16 Jan 2008, 1:36 pm

junazwandanish wrote:
For us, kalu KL lagi praktikal coz rata2 budak xbaccmelaka ada kat KL..
N biasanya org suka g KL coz lepas reunion boleh jln tmpt lain yang menarik spt : KLCC, Menara KL (kitaorg belum g lagi), Zoo Negara (bagi yang ada anak2 kecik bagus bawak), Aquaria, Sunway etc...

Kalu Melaka pun ok, cuma org dok KL selalu nya malas nak g...
Bukan ada ape pun... kita dah pernah dok Melaka 2 tahun kan...
Kecuali Zoo Melaka, Taman Rama2 n etc...

Yang penting korang dtg REUNION....
Ni cite lebih tapi tak ramai yang nak g reunion kita December lepas...
Apa daaaa......
Mcm tong kosong....Cite puk pak puk pak....
Time suruh bayar n dtg tak sampai satu meja pun penuh...
Mcm na nak buat reunion ni????

Paling HAMPA, EN ADMIN le...
Kecian dia...
Bagi lah sokongan pada persatuan kite...
Jgn cite lebih je...Buat tak nak...

Gua yg tinggal sebelah Zoo pun x penah pegi jengok haiwan haiwan tue...keh keh keh....Puan Jun.....Zoo Negara brape tiket masuknya....??
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Sat 09 Feb 2008, 12:25 pm

Beberapa hari ini admin sibuk menghubungi teman-teman XBACCmelaka untuk memaklumkan bahawa admin dan isteri dah bertukar phone number. Banyak feedback yang Admin dapat dari teman-teman yang meminta agar usaha mengadakan reunion perlu digerakkan semula.

Admin faham dengan kehendak kalian. Maaflah kebelakangan ini diri ini sering sibuk di pejabat. Kadangkala tu sempat buka portal dan terbiar sehingga lunch dan sehinggalah balik.

Tempat baru memang menguji diri. Banyak workload. Orang kata kerja public sector relax. Tapi tak pernahlah pula admin ditempatkan tempat yang kurang komitmen. Atau mungkin admin tak pandai mengular kot? Poyo betul!

Memang ada niat Admin nak hidupkan usaha ini. Cuma kekangan masa dan komitmen kerja tak lepas juga pada keluarga. Anak masih kecil. Baru nak mulakan hidup! Yang dah berkahwin pasti faham. Yang belum akan faham, InsyaAllah.

Sedih juga cadangan reunion sebelum ni tak jadi. Admin memang plan nak buat se'simple' mungkin. Akhirnya terpaksa tangguh. Duit pun dah pulangkan balik pada empunya.

Nantilah kalau Admin berkesempatan mungkin akan digerakkan semula usaha tersebut. Terima kasih kepada mereka yang memberikan sokongan dan juga assistance. Seperti jun, smurf, adib... Kepada yang bayar yuran seperti aliza, sit, smurf, jun, & ilyani...Admin minta maaf terpaksa cancel last minute. Tak lupa juga kepada yang nak pergi tapi Admin suruh bayar masa the event take place seperti Zetty...Thanks for the commitment even last minute nak bayar.

Kepada teman di luar sana, Admin pohon kerjasama for the next planning. The effort not for me but you. Bukan nak mengungkit, I spent time, money and effort to make that reality.

Nasihat Admin, persahabatan sesingkat di dunia ini mungkin kalian rasa tak berharga. Mungkin ianya boleh membantu di sana. Sebab itu Admin sentiasa 'stress'kan wordings ukhwahfillah@XBACCmelaka dan Semoga Persahabatan ini Membawa ke Syurga Illahi.

Lupakan sejarah hitam mahu pun putih semasa kita bersama dahulu. The past is past. You can't change it but future. Yang berbalah, please make peace. Yang terkilan, berlapang dadalah. Yang kecewa, redhalah. Kita semua merancang but Allah's will is decisive. He knows what the best for us. Tak perlulah berdendam dan malu sesama kita.

Janganlah untaian persahabatan kita terputus dengan tamatnya pengajian. Bagi Admin, sekiranya kita betul berkualiti dalam kerja dan tindakan kita bukan sahaja mampu menyumbang sesuatu dalam structured and empowered organisation. The quality is how you put yourself even in unstructured and freely shape of life. Coz why? Coz of we are human. We not only live in the formal world. Most of our time, we live in informal world. Live with parents, friends, society...formal just in the office and workplace. Maybe in official events.

Akhir sekali, besarlah harapan Admin agar semua warga XBACCmelaka dapat mengambil sesuatu dari coretan ini. Admin pun banyak kelemahan. Allah is the greatest not me. Pohon maaf sekiranya anda tidak menyenangi kata-kata ini.

Sekian, wassalam.

Terima kasih atas sokongan anda....Selamat melayari portal XBACCmelaka.

_________________


Allah Tuhan Kita...
Sunnah Cara Hidup Kita...
Al-Quran Perlembagaan Kita...
Jihad Wadah Kita...
Syurga Matlamat Kita...
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
fenhard80
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 231
Age : 36
Registration date : 2007-01-17

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Thu 14 Feb 2008, 10:35 pm

u have my support, man... king

farao
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Thu 14 Feb 2008, 11:49 pm

salam
TQ tem...u r my friend...

bole jadi AJK la kali ni?

_________________


Allah Tuhan Kita...
Sunnah Cara Hidup Kita...
Al-Quran Perlembagaan Kita...
Jihad Wadah Kita...
Syurga Matlamat Kita...
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
junazwandanish
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 136
Age : 37
Lokasi : Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan
Registration date : 2007-08-27

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Sat 16 Feb 2008, 2:56 pm

AKUM EN AMIR,
AMMAR SIHAT???
Tiket masuk zoo negara tak silap rm15 dewasa..
Bila Ammar dah pandai berjalan best bwk dia..
Coz Ammar mula mengenali alam sekitar, flora n fauna serta haiwan...
Sure dia excited and happy...

GUD LUCK
WASALAM
Back to top Go down
View user profile http://www.wasiyyahshoppe.com
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Tue 01 Apr 2008, 3:19 am

salam
aku dah stabil right now kat this new dept...

InsyaAllah aku akan set tarikh baru...

Hasil perbincangan aku ngan BP insyaAllah hujung tahun ni kita adakan reunion...

please keep in mind coz the date will be announced later...

_________________


Allah Tuhan Kita...
Sunnah Cara Hidup Kita...
Al-Quran Perlembagaan Kita...
Jihad Wadah Kita...
Syurga Matlamat Kita...
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
fenhard80
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 231
Age : 36
Registration date : 2007-01-17

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Tue 01 Apr 2008, 9:08 pm

Admin wrote:
salam
aku dah stabil right now kat this new dept...

InsyaAllah aku akan set tarikh baru...

Hasil perbincangan aku ngan BP insyaAllah hujung tahun ni kita adakan reunion...

please keep in mind coz the date will be announced later...

ok i'll wait the date afro

farao
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Fri 18 Apr 2008, 12:19 am

salam
this is the latest development to our reunion...

Cadangan tarikh : 29&30 November (Sabtu&Ahad)
Cadangan tempat: Melaka

Kos dianggarkan bawah RM 200 utk satu family8) ...including food and accomodation...transport sdn bhd:| ...

Perancangannya kita akan stay dari 12.00 tgh 29/11/08 dan checked out from hotel at 12.00 tgh next day....means 2 hari 1 malam...

Malam kita ada dinner dan cadangannya utk menjemput bekas pensyarah2 kita dahulu....

Bayaran perlu dilakukan pada atau sebelum 15 September 2008...No refund...Kalau tak hadir kira burn...dan kalau lambat bayar kira direject permohonannya...

Admin telah minta encik tem survey the venue and try to get the best quotation...

Ada cadangan atau komen membina? leave that massage on this topic so admin will consider...Laughing

_________________


Allah Tuhan Kita...
Sunnah Cara Hidup Kita...
Al-Quran Perlembagaan Kita...
Jihad Wadah Kita...
Syurga Matlamat Kita...
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
adib79
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 64
Age : 37
Lokasi : Kuala Lumpur
Registration date : 2007-03-18

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Sun 20 Apr 2008, 2:39 pm

salam Mr admin.. semalam aku ada buat survey sikit pasal location dan bugdet utk reunion this year.. Rasanya macam x cukup lah RM200.. sebabnya duit hotel/resort walaupun x seberapa star dah lebih daripada Rm100. Aku rasa better collect RM250 per family inclusive accomodation + (dinner utk reunion) + breakfast. Ini cuma cadangan sahaja. Mungkin mr admin or yg lain ada tempat yg lebih murah dan selesa itu adalah lebih baik.

So untuk kengkawan semua.. Mr admin dah bagitau nak wat reunion Hujung bulan November nie.. Why not start safe some money let say... RM50 per month.. kita masih ada 5 bulan lagi before dateline mr admin.. insyaallah by the time nak kena bayar.. x delah terasa sangat keluar duit kan...

Okaylah all the best Mr admin. Aku sokong sepenuhnya...
Back to top Go down
View user profile
komander
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 132
Age : 37
Registration date : 2007-03-27

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Mon 21 Apr 2008, 12:43 am

salam Saya amat bersetuju dengan cadangan yang membena. Disini jugak saya ingin mencadangkan sesuatu. Apa kata kita buat konsep perkelahan. kan banyak pantai-pantai menarik yang ada kat melaka tu cyhnya tanjung keling, boleh main footsal pantai beb. Disamping itu juga kita bole berkhemah disana untuk menguranglkan kos dan juga mendapatkan kenikmatan malam bercahayakan bintang dan bulan purnama yang indah. Tambahan pula kita bole mengadakan majlis bbq dan juga treasure hunt. Sukan-sukan rakyat seperti tarik tali bawa bola pimpong dalam sudu, lari dalam guni dan lain-lain juga tidak boleh dilupakan..

Sekian saya mencadangkan..

Terima kasih..

P/S: Kenapa Mr. Admin bermesyuarat ngan BP saja.. (Planning Power..)
Back to top Go down
View user profile http://www.dreamkaya.biz
fenhard80
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 231
Age : 36
Registration date : 2007-01-17

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Mon 21 Apr 2008, 1:00 am

komander wrote:
salam Saya amat bersetuju dengan cadangan yang membena. Disini jugak saya ingin mencadangkan sesuatu. Apa kata kita buat konsep perkelahan. kan banyak pantai-pantai menarik yang ada kat melaka tu cyhnya tanjung keling, boleh main footsal pantai beb. Disamping itu juga kita bole berkhemah disana untuk menguranglkan kos dan juga mendapatkan kenikmatan malam bercahayakan bintang dan bulan purnama yang indah. Tambahan pula kita bole mengadakan majlis bbq dan juga treasure hunt. Sukan-sukan rakyat seperti tarik tali bawa bola pimpong dalam sudu, lari dalam guni dan lain-lain juga tidak boleh dilupakan..

Sekian saya mencadangkan..

Terima kasih..

P/S: Kenapa Mr. Admin bermesyuarat ngan BP saja.. (Planning Power..)

Power tak power kena keje gak... hehe

aku tak kisah kalu nk berkhemah... tapi bagi sesapa yang nak bawak anak kecil diorg ada payah sket la... nyamuk... tak selesanya lagi.. bla bla bla...

aku try cari dulu harga...

farao
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Sat 26 Apr 2008, 5:06 pm

salam
ada perubahan di mana tarikh baru akan dipilih sebelum puasa...mungkin hujung julai, awal ogos, pertengahan ogos atau akhir ogos...

_________________


Allah Tuhan Kita...
Sunnah Cara Hidup Kita...
Al-Quran Perlembagaan Kita...
Jihad Wadah Kita...
Syurga Matlamat Kita...
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
junazwandanish
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 136
Age : 37
Lokasi : Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan
Registration date : 2007-08-27

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Sun 18 May 2008, 11:19 am

Jun n Bala tak kisah tapi kalu boleh nak dpt buat cuti sekolah ok gak..
Panjang sikit jun bercuti...
Sekarang ada bz sikit...
Back to top Go down
View user profile http://www.wasiyyahshoppe.com
fenhard80
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 231
Age : 36
Registration date : 2007-01-17

PostSubject: Kadar Harga untuk Gathering   Mon 19 May 2008, 12:55 pm

Salam

Kata Adib betul, dengan budget RM200 memang tak dapat kita nak adakan majlis gathering kita ni di hotel... takkan nak makan ikan goreng ngan sambal goreng je kot... itu charter kat Lord Amir lagi baguih hehee

Tapi aku dah dapatkan tempat yang sesuai untuk majlis kita ni... Nama tempat: Kemunting Beach Resort di Pangkalan Balak. Tempat berdepan dengan pantai. since ini adalah resort yang takde bintang... so, dont expect a five star hotel room k... aku yakin kita boleh buat di sini sebab harga mereka dalam budget kita dan pihak resort memang dah biasa menerima tempahan majlis makan-makan macam kita ni... dan pihak resort pun ada pelbagai aktiviti tambahan yang mereka boleh anjurkan, of course with extra charges...

Di sini aku dapat price list untuk bilik dan makan... termasuk BBQ... korang jgn tgk pakej kursus tu pulak... di sini juga gambar-gambar yang aku ambil semasa tinjauan aku... kebetulan pihak resort sedang bersedia untuk sebuah function yang diadakan di situ so, memang luck la kan...

karaoke; kelubi jangan bimbang, sound memang gempak punya... ko tgk je la speaker dia dlm gambar tu... cuma sound sendiri nak kena gempak lagi hahaha...

di sini ada gak pool mini untuk bebudak... yang bapak budak kalu x segan nak masuk pun takde hal punya...

so, kalu confirm kita nak buat kat sini, aku akan deal balik ngan manager resort ni... so, aku harap dapat keputusan akhir bulan Mei ini...















farao
Back to top Go down
View user profile
komander
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 132
Age : 37
Registration date : 2007-03-27

PostSubject: Tarikh   Tue 27 May 2008, 2:57 pm

salam

Confirmkan tarikh dulu..
Back to top Go down
View user profile http://www.dreamkaya.biz
niyaazlan
Ahli 2 Bintang
Ahli 2 Bintang


Number of posts : 12
Age : 37
Lokasi : Car-junk
Registration date : 2007-12-12

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Thu 29 May 2008, 11:45 am

Assalamualaikum..
sorry nak mencelah...

tem, ko punya survey tu mmg dah cantik dah.nice place.

klubi...correct..kena set date dulu.

benda2 nak buat gath ni, (aku pernah anjurkan 2-3 gath, n alhamdulillah berjaya, walaupun tak perfect 100%)
1st korang kena set AJK korang...lagi kurang AJK, lagi bagus..sbb lagi ramai AJK, lagi mcm2 karenah korang nak kena hadapi.

Admin as mastermind...cari tarikh yg tersangat la sesuai...tarikh yg semua org boleh pergi...

n kawan2 yg lain, kalau dah minta Admin buat gath, kena la berkorban sikit, since kita semua ni ramai cikgu cikgi....tak salah buat cuti sekolah..tapi kena booking awal la.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Sat 31 May 2008, 8:59 am

salam
sorry la admin bz kebelakangan ini...

kat office pun dah tak der internet...ada pun kat cyber corner...

ok..aku setuju cadangan nida...

tapi bab AJK2 yg dilantik tu mmg nak involve kan semua class representatives. aku xmau org kata reunion ni hanya utk class A or B or C only...so the person akan mewar-warkan kepada semua rakan sekelas...

tarikh...aku rasa dalam bulan Ogos...maybe early or mid of August...

kalo tak memang kena next year lah nampaknya...

kerja-kerja mencari venue aku serah pada tem...la ni aku nak promo pd kawan2...

jemputlah join this portal...sedih tgk bila sepi jer...

aku minta maaf aku bz skrg...aku ada kerja kelab kat office...akhir julai ni kita org ada family day...member aku pun dah nak transfer ke other dept...so it means aku akan take over kerja dia tak lama lagi...

aku mohon maaf yer...

_________________


Allah Tuhan Kita...
Sunnah Cara Hidup Kita...
Al-Quran Perlembagaan Kita...
Jihad Wadah Kita...
Syurga Matlamat Kita...
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
Sponsored content




PostSubject: Re: THE 1st XBACC REUNION   Today at 1:58 pm

Back to top Go down
 
THE 1st XBACC REUNION
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» High School Reunion.. girl w/pimples
» 662 sqn AAC Munster
» 28 (BR) Signal Regt
» 7 Signal Regient, Herford
» Minden early 60s

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
XBACCmelaka :: KHABAR XBACCmelaka :: SILATURAHIM-
Jump to: