XBACCmelaka

Ukhwahfillah@XBACCmelaka
 
HomePortalCalendarUsergroupsMemberlistRegisterLog inGallerySearchFAQ

Share | 
 

 KENANGAN MANIS /PAHIT BERPUASA?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: KENANGAN MANIS /PAHIT BERPUASA?   Thu 13 Sep 2007, 8:06 pm

salam

Nak tanya lah kawan2 mana tau ader yg berpengalaman pahit atau manis sepanjang berpuasa. Tak kiralah masa belajar dahulu atau pun tak...

Kenangan kan masa berpuasa ni....

Kenangan manis:P : makan moreh lepas tarawih masa kecik2....biasalah zaman kanak2 riang....sumer kueh mueh nak makan.


Kenangan pahit:suspect: kantoi nak puasa sbb sakit perut...so tak dapat duit raya RM 10 yg dijanjikan oleh arwah org tua aku...masa tu umur 9 tahun...

Itu kenangan admin... Anda bagaimana?
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
jiran seblah
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 137
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: KENANGAN MANIS /PAHIT BERPUASA?   Thu 13 Sep 2007, 10:36 pm

klu kenangan smbut pose ngan pakwe kat spital..aci x?

hehehe....lol!
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: KENANGAN MANIS /PAHIT BERPUASA?   Fri 14 Sep 2007, 8:50 am

salam
sape lah pakwe yg bertuah tu kan?
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
amir
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 114
Age : 38
Lokasi : Ukay Perdana-Ampang
Registration date : 2007-08-28

PostSubject: Re: KENANGAN MANIS /PAHIT BERPUASA?   Fri 14 Sep 2007, 9:47 am

Kenangan manis.......hmmm..aku rasa masa buka puasa minum air sirap yg terlebih letak gula.....manis sgt...!! wakaka...
Back to top Go down
View user profile
amir
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 114
Age : 38
Lokasi : Ukay Perdana-Ampang
Registration date : 2007-08-28

PostSubject: Re: KENANGAN MANIS /PAHIT BERPUASA?   Tue 18 Sep 2007, 1:08 pm

Rasanya kenangan manis aku bukak pose dgn bini aku....kenangan pahit bila x boleh nak bukak pose sbb sangkut dlm jem...pastu xde air lak tu...xde rokok plk tu....xde pe nk makan...hampeh....last2...korek hidung...wakakaka...
Back to top Go down
View user profile
amir
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 114
Age : 38
Lokasi : Ukay Perdana-Ampang
Registration date : 2007-08-28

PostSubject: Re: KENANGAN MANIS /PAHIT BERPUASA?   Tue 18 Sep 2007, 1:09 pm

jiran seblah wrote:
klu kenangan smbut pose ngan pakwe kat spital..aci x?

hehehe....lol!
itu dh mcm Kuch2 Hota Hai....hehe....
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: KENANGAN MANIS /PAHIT BERPUASA?   Wed 19 Sep 2007, 9:50 am

salam
boleh la tu....

biar betul buka korek idung
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
amir
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 114
Age : 38
Lokasi : Ukay Perdana-Ampang
Registration date : 2007-08-28

PostSubject: Re: KENANGAN MANIS /PAHIT BERPUASA?   Wed 19 Sep 2007, 2:49 pm

Admin wrote:
salam
boleh la tu....

biar betul buka korek idung
walaupun xdpt makan..korek hidung telah membatalkan pose den maso tue...konpius2....mana punya mazhab ler nie...kiu kiu kiu..rabbit
Back to top Go down
View user profile
fenhard80
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 231
Age : 36
Registration date : 2007-01-17

PostSubject: Re: KENANGAN MANIS /PAHIT BERPUASA?   Thu 20 Sep 2007, 7:01 pm

amir wrote:
Rasanya kenangan manis aku bukak pose dgn bini aku....kenangan pahit bila x boleh nak bukak pose sbb sangkut dlm jem...pastu xde air lak tu...xde rokok plk tu....xde pe nk makan...hampeh....last2...korek hidung...wakakaka...

pastu mkn mesti tak basuh tangan kan.... hmm.. sedap sehingga menjilat jari wakaka

kenangan aku lak ntah.... oh ye... ada.. ada... kenangan pahit sehingga sampai sekarang pun aku takkan buat lagi... isk isk...

pada suatu masa dahulu.... ntah tahun bila aku tak tahu...

masa tu mak aku buat ler rojak sayur dicampur ngan kuah kacang.... ada sayur kangkung, bayam, tauhu dan yg lain aku tak ingt.. aku tgk naik geram....je...

pastu time buka apa lagi... rojak aku bedal dulu sampai 3 pinggan... nasi sepinggan pun belum lagi...

sampai time semayang terawih pun angguk angguk geleng geleng jer...

Sleep

besok pagi2 sesedor je aku terasa lain dalam perut aku scratch ... terasa mcm sayur kangkung & sayur bayam tengah berlumba-lumba bounce nak kuar dari perut aku. apa lagi dgn tanpa banyak melengahkan masa lagi aku berlari ke toilet dan #$%^& sepuas-puasnyer.... terasa lega.... ahh.... sunny

selang 10min dia datang lagi, kali ni aku rasa mcm kuah kacang yang aku makan tu nak kuor lak Suspect ... zasss aku ke toilet.... terus aku bertapa lagi buat kali kedua... pastu selang 15min lak, aku terasa mcm perut aku tak selesa confused ..... aku berlari ke toilet, sekali aku sepak kucing aku Si Kecik kuor toilet masa dia baru nak menonggeng. Meneruskan pertapaan aku kali ketiga....

Dan akhir sekali terasa seluruh isi perut aku nak meletup bom .... aku pi toilet dan memuntahkan segala yang tersirat... uwek.. uwek... uwekkkk....

Dan kali ni, memang sah dah ada kes prima facie yang mana aku telah disahkan cirit-birit oleh doktor bertauliah jocolor yang belajor kat Universiti of England.. terlantar la aku seminggu kat umah.... tapi still pose tau... seingat aku la...

Memang pastu tobat aku tak sentuh lagi rojak sayur... baik dalam bulan pose ke idak... memang aku tak selera lagi dah....lol!


farao
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: KENANGAN MANIS /PAHIT BERPUASA?   Today at 3:42 am

Back to top Go down
 
KENANGAN MANIS /PAHIT BERPUASA?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» bagaimana cara ibadah puasa dalam agama kristen?
» Kenangan Franky Sahilatua bersama komunitas samin

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
XBACCmelaka :: KHABAR XBACCmelaka :: SILATURAHIM-
Jump to: