XBACCmelaka

Ukhwahfillah@XBACCmelaka
 
HomePortalCalendarUsergroupsMemberlistRegisterLog inGallerySearchFAQ

Share | 
 

 Semakin Kotor : Asyraf Sinclair

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Semakin Kotor : Asyraf Sinclair   Mon 22 Oct 2007, 1:47 pm






Hari ini, pagi-p-agi lagi sahabat saya sudah memberitahu saya sebuah berita yang amat merunsingkan kepala ini apabila mendapati bahawa dunia artis hari ini semakin di“hollywood”kan oleh musuh Islam untuk menjatuhkan Islam dari mata dunia. Mereka inilah yang mencemarkan nama negara Islam yang sering diwar-warkan walaupun tiada sebarang bukti yang mampu mengangkat ketuanan Malaysia sebagai negara Islam.

Lihat sajalah berita sensasi artis hari ini, terutamanya kes pen“cium”man yang diwar-warkan keseluruh Malaysia, tanpa segan silu. Berita yang tersebar di kebanyakan akhbar ini menimbulkan tanda tanya yang tidak sanggup untuk dijawab oleh mereka yang berakal. Adakah kes memalukan ini suatu kebanggaan? Atau hanya menuduh paparazzi sebagai mengintip?

Persoalan ini bukanlah suatu perkara yang kecil, apatah lagi apabila mengkaji dengan lebih logik, bahawa mana mungkin mereka tidak menyedari orang ramai yang berada di kawasan tersebut? Adakah kes ini hanya dianggap sebagai kesalahan paparazzi semata-mata? Orang lain yang berada di sekeliling mereka tiada matakah? Lihat sajalah kenyataan yang dibuat di dalam Berita Harian..

“Gambar yang diambil itu merupakan percutian romantik antara saya dan BCL. Bagaimana Paparazzi boleh mengambil gambar itu, saya sendiri kurang pasti kerana masa itu saya dan BCL berkelah bersama-sama beberapa rakan lain. Memang saya akui tertekan dan kecewa dengan penyebaran gambar tersebut, namun ia memberi satu pengajaran pada saya. Semua orang membuat silap, jadi saya sedang belajar dari kesilapan! Kami baru kenal 3 bulan (April 2007) apabila bertemu dalam Beat TV. Namun apa yang boleh saya katakan, BCL merupakan gadis yang berjaya memikat hati saya. Kedua ibu bapa kami telah mengetahui hubungan ini, dan mereka semua merestuinya. Di sini saya nak minta maaf pada semua peminat dan sesiapa sahaja berhubung penyebaran gambar itu. Dalam hal ini, memang saya amat berhati-hati… namun ia terlepas juga. Saya harap peminat faham dengan situasi ini.”

Lagi ……..

" Saya mengaku gambar yang tersebar di internet dan yang disiarkan menerusi Metro Ahad baru-bari ini , adalah gambar saya bersama Bunga Citra Lestari. Apa yang berlaku, waktu itu petang, kawan-kawan kami juga ramai di situ. Kami lepak, mandi laut, mandi matahari, bersantai. Waktu yang berlaku itu (bercium) adalah waktu matahari nak terbenam.Kami ke tepi pantai tengok matahari terbenam. Perasaan ketika itu memang romantik. Rasa macam best sangat, kami berada di Bali, matahari terbenam. Boleh dikatakan, pada ketika itu, saya lupa yang diri ini seorang personaliti. Maka berlakulah perkara itu ( bercium). Maklumlah, masing-masing darah muda"

Meluat aku melihat mereka berkelakuan demikian. Tak perlu dicari lagi kenyataan-kenyataan mereka, lihat sahaja kenyataan di dalam Bintang Popular, Berita Minggu. Klik sahaja di bawah ini, baca sendiri sekiranya kalamku tersirat dusta! Siap dengan gambar lagi!

http://www.emedia.com.my/Entertainment/BintangPopular/Ahad/JomSemuka/20070911150224/Article/

Apakah pandangan anda? Membuat dosa adalah satu kebanggaan? Malaysiakah ini? Apa bezanya dengan Amerika dan negara-negara yang dipimpin oleh orang kafir lain? Masihkan anda membuta tuli? Masih lagi mengatakan UMNO membawa agenda Islam atua hanya berpura-pura di hadapan mata? Fikir sendiri, bukan hendak menghujum membuta tuli, tetapi apa gunanya pemikiran kalau diletakkan setaraf dengan lutut?!

Dahulu, Kini dan Selamanya

Apakah kita hanya mengatakan bahawa ia hanyalah “seketul” kesilapan kecil yang tidak harus dihebah-hebahkan? Adakah hanya menganggap penghebahan tersebut sesuatu yang tidak patut, kerana memalukan pencium tersebut? Fikirkan sendiri. Sekiranya hari ini sudah berani menonjolkan lagak ngeri seperti itu, tidak hairanlah, tidak lama lagi orang berzina pun sudah dapat dilihat secara live di tepi-tepi jalan di waktu tengahari!

Adakah kita hanya menanti saat penzinaa di tepi jalan berlaku secara terang-terangan, barulah beriya-iya membasmi? Ataupun biarkan sahaja penzina bersepahan di merata tempat? Kalau hari ini sudah berani bercium dengan “romantik” beserta kenyataan yang membanggakan di dalam akhbar, lihat sajalah tahun hadapan. Mungkin ramai yang berbangga menceritakan kepada media bahawa mereka sudah pun “merasai” dia ini.

Melayu…

Fikirkan. Penulisan ini sahaja sudah banyak menimbulkan tohmahan dan kutukan, sedangkan mereka yang menggilakan seks semakin bertaburan, dibiarkan tanpa sebarang tindakan, malah diberi perlindungan. Apa kata mereka apabila disiarkan berita ini di dalam sebuah blog ..

you’re cool, ashraf..be yourself..i’m proud of you..pedulikan komen-komen yang kononnye macam bagus dari peminat you..macam la diorang tak penah buat.. way to go..woohooo…. so,..when i get to get my turn??hahaha

it’s just a kiss…who cares!u r telling lie if u said u never kiss with ur couples..even the tttuuuuuuttttttt pun sleep with boyfriend…nway, if i’m ashraff or bunga, i wont be ashamed for wat have i done..just a kiss

I Love to C both of them!!! eemmm romantik! anyway zaman sekarang dah banyak macam tu tingal dia orang ni artis itu ja bezanya. I proud of you Ashraf…..pedulikan komen-komen yang negatif k!

Bermacam-macam lagi yang ditulis masyarakat Malaysia. Walaupun ada yang masih mengecam perbuatan tersebut, tetapi berapa ramaikah mereka ini? Inilah hakikatnya…
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
amir
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 114
Age : 38
Lokasi : Ukay Perdana-Ampang
Registration date : 2007-08-28

PostSubject: Memang hampeh...   Fri 16 Nov 2007, 12:09 pm

Asyraf Sinclair....mmg memalukan....ingatlah kematian selalu mencari kita....perbuatan yg menjengkelkan....
Back to top Go down
View user profile
jiran seblah
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 137
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: Semakin Kotor : Asyraf Sinclair   Fri 16 Nov 2007, 8:08 pm

salam

tunggulah kalo anak dia berzina tepi pantai baru dia tau...

romantik sangatlah kononnya....pigi dah...
Back to top Go down
View user profile
amir
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 114
Age : 38
Lokasi : Ukay Perdana-Ampang
Registration date : 2007-08-28

PostSubject: Re: Semakin Kotor : Asyraf Sinclair   Mon 19 Nov 2007, 10:13 am

jiran seblah wrote:
salam

tunggulah kalo anak dia berzina tepi pantai baru dia tau...

romantik sangatlah kononnya....pigi dah...

peggh...power ayat ko tue...boleh kena banned dlm newspaper..kiu kiu kiu...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: Semakin Kotor : Asyraf Sinclair   Mon 19 Nov 2007, 3:41 pm

salam

yang pelik ramai lak yang sokong tindakan mamat ni?

kemungkaran terang-terangan ni...

Nabi bersabda yang bermaksud " akhir zaman, umatku akan berzina di tengah jalan. Sehinggakan dikatakan kepada orang yang lalu lalang di situ 'ketepi kamu, aku nak berzina di sini'"....

Ya Allah, matikanlah kami sebelum tiba saat akhir zaman itu...

Akhir zaman adalah zaman fitnah...Nabi bersabda lagi yang bermaksud " janganlah kamu berada di hujung akhir zaman. Ketika itu umatku paginya dia beriman, petangnya dia kafir. Paginya dia kafir dan petangnya dia beriman"...

Semoga kita mengambil iktibar di atas kelemahan dan kelalaian umat Islam kini dalam memperbaiki dan memperjuangkan kebenaran dan menolak kebatilan....
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
amir
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 114
Age : 38
Lokasi : Ukay Perdana-Ampang
Registration date : 2007-08-28

PostSubject: Re: Semakin Kotor : Asyraf Sinclair   Tue 20 Nov 2007, 11:48 am

Admin wrote:
salam

yang pelik ramai lak yang sokong tindakan mamat ni?

kemungkaran terang-terangan ni...

Nabi bersabda yang bermaksud " akhir zaman, umatku akan berzina di tengah jalan. Sehinggakan dikatakan kepada orang yang lalu lalang di situ 'ketepi kamu, aku nak berzina di sini'"....

Ya Allah, matikanlah kami sebelum tiba saat akhir zaman itu...

Akhir zaman adalah zaman fitnah...Nabi bersabda lagi yang bermaksud " janganlah kamu berada di hujung akhir zaman. Ketika itu umatku paginya dia beriman, petangnya dia kafir. Paginya dia kafir dan petangnya dia beriman"...

Semoga kita mengambil iktibar di atas kelemahan dan kelalaian umat Islam kini dalam memperbaiki dan memperjuangkan kebenaran dan menolak kebatilan....

Memang pelik.....ada jgk yg sokong...kalau dia kafir takpelah....skrg pun korang boleh tgok...aku slalu lepak kt NZ Curryhouse....member2 lelaki perempuan boleh plk berpeluk sesame sendiri...maybe diorang nak tiru gaya mat mek saleh.....jgn tiru diorang...diorang kengkawan pun boleh kissing mulut,peluk isteri kawan sendiri n ada yg one night stand dgn member2 sendiri......kita orang Timur.....dan Islam........bukan budaya kita...
Back to top Go down
View user profile
fenhard80
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 231
Age : 36
Registration date : 2007-01-17

PostSubject: Re: Semakin Kotor : Asyraf Sinclair   Thu 27 Dec 2007, 8:25 pm

amir wrote:
Admin wrote:
salam

yang pelik ramai lak yang sokong tindakan mamat ni?

kemungkaran terang-terangan ni...

Nabi bersabda yang bermaksud " akhir zaman, umatku akan berzina di tengah jalan. Sehinggakan dikatakan kepada orang yang lalu lalang di situ 'ketepi kamu, aku nak berzina di sini'"....

Ya Allah, matikanlah kami sebelum tiba saat akhir zaman itu...

Akhir zaman adalah zaman fitnah...Nabi bersabda lagi yang bermaksud " janganlah kamu berada di hujung akhir zaman. Ketika itu umatku paginya dia beriman, petangnya dia kafir. Paginya dia kafir dan petangnya dia beriman"...

Semoga kita mengambil iktibar di atas kelemahan dan kelalaian umat Islam kini dalam memperbaiki dan memperjuangkan kebenaran dan menolak kebatilan....

Memang pelik.....ada jgk yg sokong...kalau dia kafir takpelah....skrg pun korang boleh tgok...aku slalu lepak kt NZ Curryhouse....member2 lelaki perempuan boleh plk berpeluk sesame sendiri...maybe diorang nak tiru gaya mat mek saleh.....jgn tiru diorang...diorang kengkawan pun boleh kissing mulut,peluk isteri kawan sendiri n ada yg one night stand dgn member2 sendiri......kita orang Timur.....dan Islam........bukan budaya kita...

yg sokong tu pun serope gak....

farao
Back to top Go down
View user profile
komander
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 132
Age : 37
Registration date : 2007-03-27

PostSubject: Re: Semakin Kotor : Asyraf Sinclair   Fri 28 Dec 2007, 3:53 pm

jiran seblah wrote:
salam

tunggulah kalo anak dia berzina tepi pantai baru dia tau...

romantik sangatlah kononnya....pigi dah...

Cit poorah.. ini satu kali aa bapak dia kincing berdiri dia punya anak aa mesti kencing lari-lari punya.. lepas dia lari-lari aa dia panjat pokok kasi kincing atas bapak dia punya kapala.. lagi baik aa kalau dia berak sekali.. kalau itu bapak tak tau jugak aa pa dia bikin salah jugak aa kasi lain -lain punya anak orang sama jugak kasi kincing sama dia punya muka..Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile http://www.dreamkaya.biz
junazwandanish
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 136
Age : 37
Lokasi : Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan
Registration date : 2007-08-27

PostSubject: Re: Semakin Kotor : Asyraf Sinclair   Wed 02 Jan 2008, 2:26 pm

Aduh...
Sedih ngan isu ni....
Mudah2 Danish menjauhi perbuatan berdosa ini...AMIN
Back to top Go down
View user profile http://www.wasiyyahshoppe.com
niyaazlan
Ahli 2 Bintang
Ahli 2 Bintang


Number of posts : 12
Age : 37
Lokasi : Car-junk
Registration date : 2007-12-12

PostSubject: Re: Semakin Kotor : Asyraf Sinclair   Fri 04 Jan 2008, 5:17 pm

komander wrote:
jiran seblah wrote:
salam

tunggulah kalo anak dia berzina tepi pantai baru dia tau...

romantik sangatlah kononnya....pigi dah...

Cit poorah.. ini satu kali aa bapak dia kincing berdiri dia punya anak aa mesti kencing lari-lari punya.. lepas dia lari-lari aa dia panjat pokok kasi kincing atas bapak dia punya kapala.. lagi baik aa kalau dia berak sekali.. kalau itu bapak tak tau jugak aa pa dia bikin salah jugak aa kasi lain -lain punya anak orang sama jugak kasi kincing sama dia punya muka..Twisted Evil

Faiz...kalau pun kita marahkan atas perbuatan seseorg, kita tak leh hina dia mcm2 sbb Allah kalau nak twist sekejap je Cool
well, aku bercakap melalui pengalaman aku Wink
Back to top Go down
View user profile
junazwandanish
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 136
Age : 37
Lokasi : Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan
Registration date : 2007-08-27

PostSubject: Re: Semakin Kotor : Asyraf Sinclair   Fri 04 Jan 2008, 8:06 pm

Nida, gambar ko tunang yek?????


niyaazlan wrote:
komander wrote:
jiran seblah wrote:
salam

tunggulah kalo anak dia berzina tepi pantai baru dia tau...

romantik sangatlah kononnya....pigi dah...

Cit poorah.. ini satu kali aa bapak dia kincing berdiri dia punya anak aa mesti kencing lari-lari punya.. lepas dia lari-lari aa dia panjat pokok kasi kincing atas bapak dia punya kapala.. lagi baik aa kalau dia berak sekali.. kalau itu bapak tak tau jugak aa pa dia bikin salah jugak aa kasi lain -lain punya anak orang sama jugak kasi kincing sama dia punya muka..Twisted Evil

Faiz...kalau pun kita marahkan atas perbuatan seseorg, kita tak leh hina dia mcm2 sbb Allah kalau nak twist sekejap je Cool
well, aku bercakap melalui pengalaman aku Wink
Back to top Go down
View user profile http://www.wasiyyahshoppe.com
niyaazlan
Ahli 2 Bintang
Ahli 2 Bintang


Number of posts : 12
Age : 37
Lokasi : Car-junk
Registration date : 2007-12-12

PostSubject: Re: Semakin Kotor : Asyraf Sinclair   Mon 07 Jan 2008, 3:47 pm

bukan gambar tunang, tapi gambar test make up...make up masa tunang aku teruk gila..geram je setiap kali aku tgk gambar2 tu


junazwandanish wrote:
Nida, gambar ko tunang yek?????


niyaazlan wrote:
komander wrote:
jiran seblah wrote:
salam

tunggulah kalo anak dia berzina tepi pantai baru dia tau...

romantik sangatlah kononnya....pigi dah...

Cit poorah.. ini satu kali aa bapak dia kincing berdiri dia punya anak aa mesti kencing lari-lari punya.. lepas dia lari-lari aa dia panjat pokok kasi kincing atas bapak dia punya kapala.. lagi baik aa kalau dia berak sekali.. kalau itu bapak tak tau jugak aa pa dia bikin salah jugak aa kasi lain -lain punya anak orang sama jugak kasi kincing sama dia punya muka..Twisted Evil

Faiz...kalau pun kita marahkan atas perbuatan seseorg, kita tak leh hina dia mcm2 sbb Allah kalau nak twist sekejap je Cool
well, aku bercakap melalui pengalaman aku Wink
Back to top Go down
View user profile
junazwandanish
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 136
Age : 37
Lokasi : Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan
Registration date : 2007-08-27

PostSubject: Re: Semakin Kotor : Asyraf Sinclair   Tue 08 Jan 2008, 4:04 pm

Sapa make-up ko masa tunang???
Kahwin nanti ko amik kat ner???
Amik " Man Kajang " le...
Masa aku kahwin dulu amik kat " D'Zul Classique "...
Aku suka make-up dia, cantik....

niyaazlan wrote:
bukan gambar tunang, tapi gambar test make up...make up masa tunang aku teruk gila..geram je setiap kali aku tgk gambar2 tu


junazwandanish wrote:
Nida, gambar ko tunang yek?????


niyaazlan wrote:
komander wrote:
jiran seblah wrote:
salam

tunggulah kalo anak dia berzina tepi pantai baru dia tau...

romantik sangatlah kononnya....pigi dah...

Cit poorah.. ini satu kali aa bapak dia kincing berdiri dia punya anak aa mesti kencing lari-lari punya.. lepas dia lari-lari aa dia panjat pokok kasi kincing atas bapak dia punya kapala.. lagi baik aa kalau dia berak sekali.. kalau itu bapak tak tau jugak aa pa dia bikin salah jugak aa kasi lain -lain punya anak orang sama jugak kasi kincing sama dia punya muka..Twisted Evil

Faiz...kalau pun kita marahkan atas perbuatan seseorg, kita tak leh hina dia mcm2 sbb Allah kalau nak twist sekejap je Cool
well, aku bercakap melalui pengalaman aku Wink
Back to top Go down
View user profile http://www.wasiyyahshoppe.com
niyaazlan
Ahli 2 Bintang
Ahli 2 Bintang


Number of posts : 12
Age : 37
Lokasi : Car-junk
Registration date : 2007-12-12

PostSubject: Re: Semakin Kotor : Asyraf Sinclair   Fri 11 Jan 2008, 3:25 pm

man?Shocked Shocked
itu utk artis2 je....D'zul nya make up caplesss.....
aku ambik pompuan...mak andam bukan pak andam Laughing


junazwandanish wrote:
Sapa make-up ko masa tunang???
Kahwin nanti ko amik kat ner???
Amik " Man Kajang " le...
Masa aku kahwin dulu amik kat " D'Zul Classique "...
Aku suka make-up dia, cantik....

niyaazlan wrote:
bukan gambar tunang, tapi gambar test make up...make up masa tunang aku teruk gila..geram je setiap kali aku tgk gambar2 tu


junazwandanish wrote:
Nida, gambar ko tunang yek?????


niyaazlan wrote:
komander wrote:
jiran seblah wrote:
salam

tunggulah kalo anak dia berzina tepi pantai baru dia tau...

romantik sangatlah kononnya....pigi dah...

Cit poorah.. ini satu kali aa bapak dia kincing berdiri dia punya anak aa mesti kencing lari-lari punya.. lepas dia lari-lari aa dia panjat pokok kasi kincing atas bapak dia punya kapala.. lagi baik aa kalau dia berak sekali.. kalau itu bapak tak tau jugak aa pa dia bikin salah jugak aa kasi lain -lain punya anak orang sama jugak kasi kincing sama dia punya muka..Twisted Evil

Faiz...kalau pun kita marahkan atas perbuatan seseorg, kita tak leh hina dia mcm2 sbb Allah kalau nak twist sekejap je Cool
well, aku bercakap melalui pengalaman aku Wink
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Semakin Kotor : Asyraf Sinclair   Today at 3:40 am

Back to top Go down
 
Semakin Kotor : Asyraf Sinclair
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
XBACCmelaka :: CAMBAH FIKIRAN :: COPY&PASTE-
Jump to: