XBACCmelaka

Ukhwahfillah@XBACCmelaka
 
HomePortalCalendarUsergroupsMemberlistRegisterLog inGallerySearchFAQ

Share | 
 

 Sibuk? Penyakit warga XBACCmelaka

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Sibuk? Penyakit warga XBACCmelaka   Fri 26 Jun 2009, 2:06 am

salam
Sedih bila memikirkan kenapalah kawan2 masa study sekarang dah lost contact.

Busy adalah jawapan yang sering diberikan. Walhal zaman sekarang ni dgn sms dan emel mudah sahaja untuk kita bertanya khabar. malah XBACC patut berasa beruntung kerana portal ini memberi ruang dan maklumat kepada teman seperjuangan yang ditinggalkan.

Timbul persoalan. Adakah kita bersahabat semata-mata hanya semasa belajar demi mengejar segulung ijazah? Ingatlah kawan2 semua bahawa persahabatan seperti ini hanya bersifat dusta.

Demi menyiapkan assignment maka kita bersahabat. Demi Presentation MGT kita berstudy group dan sebagainya.

Kan seeloknya setelah semua mempunyai haluan sendiri, kita berkongsi pendapat dan pengalaman. Janganlah timbul isu siapa lebih hebat dalam berkerjaya dan sebagainya.

Kerjaya hanya sementara. Jawatan hanya amanah. Kita bukan selamanya di dunia. Sepatutnya persahabatan itu sehingga ke akhir hayat.

Sibuk benar kita semua. Hingga barang seminit dua kita tak dapat meluangkan masa bertanya sahabat lama.

Sibuk kerja. Sibuk berkeluarga. Sibuk ntah apa ntah.

Tahu-tahu sahaja umur kita semua rata-rata 30 tahun.

Separuh lagi ke usia yang disabda Nabi SAW untuk dipanggil pulang buat selamanya.

Janganlah hanya khabar kematian nanti baru menginsafkan kita akan erti persahabatan!Sad

_________________


Allah Tuhan Kita...
Sunnah Cara Hidup Kita...
Al-Quran Perlembagaan Kita...
Jihad Wadah Kita...
Syurga Matlamat Kita...
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
elly79
Ahli 3 Bintang
Ahli 3 Bintang


Number of posts : 18
Age : 37
Registration date : 2007-02-15

PostSubject: Re: Sibuk? Penyakit warga XBACCmelaka   Tue 30 Jun 2009, 6:01 pm

Admin wrote:
salam
Sedih bila memikirkan kenapalah kawan2 masa study sekarang dah lost contact.

Busy adalah jawapan yang sering diberikan. Walhal zaman sekarang ni dgn sms dan emel mudah sahaja untuk kita bertanya khabar. malah XBACC patut berasa beruntung kerana portal ini memberi ruang dan maklumat kepada teman seperjuangan yang ditinggalkan.

Timbul persoalan. Adakah kita bersahabat semata-mata hanya semasa belajar demi mengejar segulung ijazah? Ingatlah kawan2 semua bahawa persahabatan seperti ini hanya bersifat dusta.

Demi menyiapkan assignment maka kita bersahabat. Demi Presentation MGT kita berstudy group dan sebagainya.

Kan seeloknya setelah semua mempunyai haluan sendiri, kita berkongsi pendapat dan pengalaman. Janganlah timbul isu siapa lebih hebat dalam berkerjaya dan sebagainya.

Kerjaya hanya sementara. Jawatan hanya amanah. Kita bukan selamanya di dunia. Sepatutnya persahabatan itu sehingga ke akhir hayat.

Sibuk benar kita semua. Hingga barang seminit dua kita tak dapat meluangkan masa bertanya sahabat lama.

Sibuk kerja. Sibuk berkeluarga. Sibuk ntah apa ntah.

Tahu-tahu sahaja umur kita semua rata-rata 30 tahun.

Separuh lagi ke usia yang disabda Nabi SAW untuk dipanggil pulang buat selamanya.

Janganlah hanya khabar kematian nanti baru menginsafkan kita akan erti persahabatan!Sad

betul tu en admin....kekadang kite sibuk x sedar masa berlalu....sedar2 umur dah 30 skrg ni....
Back to top Go down
View user profile
O_reen
Ahli 5 Bintang
Ahli 5 Bintang


Number of posts : 27
Registration date : 2007-01-10

PostSubject: Re: Sibuk? Penyakit warga XBACCmelaka   Fri 03 Jul 2009, 12:38 pm

salam buat semua..

persahabatan..indah kan perkataan tu.. aku setuju dgn mr.admin..terharu rasa mendengar ceritanya..persahabatan harus kekal sepanjang hayat..
untuk dpt kawan kita perlu masa yg lama untuk dekat dan kenal rapat..tp untuk kehilangan kawan senang je..gaduh ke? selisih pendapat ke?..or takpayah buat ape2..senyap je..lama2..kwn2 kita hilang tanpa kita sedari..

so... to all my beloved friends..
great to have you in my circle of friends..
Don't let the friendship faded over time..rekindle it with a simple sms,email or phone call.

mr admin: lydia bila due?
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: Sibuk? Penyakit warga XBACCmelaka   Fri 03 Jul 2009, 1:49 pm

salam
lydia due ari ni (3/7/09)

tengah tunggu hari...

setuju dgn ape yg ireen katakan...

come and join us.

_________________


Allah Tuhan Kita...
Sunnah Cara Hidup Kita...
Al-Quran Perlembagaan Kita...
Jihad Wadah Kita...
Syurga Matlamat Kita...
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Sibuk? Penyakit warga XBACCmelaka   Today at 3:42 am

Back to top Go down
 
Sibuk? Penyakit warga XBACCmelaka
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» apa tanggapan Muslimin tentang FPI?
» Saudi Larang Warga Asing Kumandangkan Azan
» Jus Lalat sebagai obat untuk penyakit
» Takazawa, Mualaf dari Jepang
» Warga Palestina berusia 125 tahun ini menjadi saksi pendudukan "Israel" sejak era Ottoman hingga hari ini

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
XBACCmelaka :: GAMBAR@XBACCmelaka :: FOTO XBACC-
Jump to: