XBACCmelaka

Ukhwahfillah@XBACCmelaka
 
HomePortalCalendarUsergroupsMemberlistRegisterLog inGallerySearchFAQ

Share | 
 

 PENING-PENING LALAT TAK TAU MANA NAK PILIH....

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
fenhard80
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 231
Age : 36
Registration date : 2007-01-17

PostSubject: PENING-PENING LALAT TAK TAU MANA NAK PILIH....   Tue 13 Oct 2009, 9:39 pm

Salam semua... dah lama rasanya tak masuk website ni... bukan ape... kat muar ni network lembab tu yg maleh nak bukak tu... dah la en. admin kita sumbatkan semua mende application kat front page pastu slow le jadinye (jangan mare admin ha... nti kena jual hehe..)

ni aku tengah pening ni... korang sume pakai washing machine jenama ape yek dan kenapa korang pilih jenama itu (ini yg paling penting)... aku tgh nak sambar satu nih... aku tgh pikir nak amik jenama panasonic model NA-F80H1 muatan 8kg, ada aquabeat, standby power zero, 40% power saving (power consumption 150W), hygienic, ada selectable soak timer & boleh basuh blanket skali tak yah la nak hantar ke dobi...

satu lagi jenama panasonic ni (formerly national panasonic) memang dah turun temurun family aku guna... so, memang reliable la...

ni la washing machine nye...

panasonic NA-F80H1



thanks for the opinion...

Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: PENING-PENING LALAT TAK TAU MANA NAK PILIH....   Tue 13 Oct 2009, 10:01 pm


tem, nasihat aku yang dah berkeluarga dan ber'anak'...
baik ko beli mesin basuh alang-alang besar dan boleh cater keluarga...
bukan apa, beli mesin basuh sekali...so alang-alang besar sikit. biar 12 kg pun tak per.

kalo kau beli kecik, nanti family dah besar kau dah payah nak beli baru...

aku faham kalo kau beli besar duitnya besar...at least your one off expenditure is sound decision....

ok...tu jer...

sorry la tem, aku letak banyak application nak mencanggihkan portal..nanti aku remove sikit2...

wassalam

_________________


Allah Tuhan Kita...
Sunnah Cara Hidup Kita...
Al-Quran Perlembagaan Kita...
Jihad Wadah Kita...
Syurga Matlamat Kita...
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
fenhard80
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 231
Age : 36
Registration date : 2007-01-17

PostSubject: Re: PENING-PENING LALAT TAK TAU MANA NAK PILIH....   Wed 14 Oct 2009, 8:00 pm

Admin wrote:

tem, nasihat aku yang dah berkeluarga dan ber'anak'...
baik ko beli mesin basuh alang-alang besar dan boleh cater keluarga...
bukan apa, beli mesin basuh sekali...so alang-alang besar sikit. biar 12 kg pun tak per.

kalo kau beli kecik, nanti family dah besar kau dah payah nak beli baru...

aku faham kalo kau beli besar duitnya besar...at least your one off expenditure is sound decision....

ok...tu jer...

sorry la tem, aku letak banyak application nak mencanggihkan portal..nanti aku remove sikit2...

wassalam

ok le tu nk canggihkan portal ni... kalau takde ko yg mulakan & maintain website ni, takde la portal untuk ex-bacc melaka (cewah nk pujuk la tu hehe)

bukan aku tak nak beli yg 12kg tp bila aku fikirkan depreciation in product performance & durability when my family become big, itu yg maleh aku nak beli yg besar giler tu... aku fikir asalkan yg boleh muat blanket sudah... nanti kalu dah ada anak berderet nanti baru aku beli yg 12kg... anyway, thanks for the opinion...

eh tapi ape jenama ngan model washing machine ko....

Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: PENING-PENING LALAT TAK TAU MANA NAK PILIH....   Wed 14 Oct 2009, 9:04 pm


aku punya panasonic entah aku xingat model apa tapi fully auto coz malas nak pening2...

campak baju...campur sabun...dan tekan suiz....

pastu buat keje lain...

tapi ada tak mesin basuh siap sidai baju? kalo ada aku nak beli sebab malas nak jemur...penat siot nak tunduk2...pastu nak masukkan dalam hanger...

orang dulu rilek aje basuh pakai tangan...teringat arwah mak aku basuh baju...fully manual pakai tangan...

_________________


Allah Tuhan Kita...
Sunnah Cara Hidup Kita...
Al-Quran Perlembagaan Kita...
Jihad Wadah Kita...
Syurga Matlamat Kita...
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
fenhard80
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 231
Age : 36
Registration date : 2007-01-17

PostSubject: Re: PENING-PENING LALAT TAK TAU MANA NAK PILIH....   Thu 15 Oct 2009, 8:44 pm

tau takpe... tu pasal org dulu2 pinggang diorg power gilerz...

Back to top Go down
View user profile
junazwandanish
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 136
Age : 37
Lokasi : Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan
Registration date : 2007-08-27

PostSubject: Re: PENING-PENING LALAT TAK TAU MANA NAK PILIH....   Sun 22 Nov 2009, 8:29 pm

takyah pening2 ko kan dah kahwin..bini ko la yg basuh baju..hahaha
tahniah term....
Back to top Go down
View user profile http://www.wasiyyahshoppe.com
Sponsored content




PostSubject: Re: PENING-PENING LALAT TAK TAU MANA NAK PILIH....   Today at 3:44 am

Back to top Go down
 
PENING-PENING LALAT TAK TAU MANA NAK PILIH....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» mana cara baptis paling benar?
» (film kera sakti) tong sam cong dan si murid (sun go kong) itu asli atau hanya imajinasi.....?
» Alhamdulillah, mantan pendeta "habib" Muhammad Ali Makrus masuk islam lagi
» PAKAR BARAT YAKIN INJIL BIBEL ISINYA PALSU
» F-22 vs RHCP: Pernahkan nabi2 yahudi yang beragama ISLAM pergi ke mekkah untuk beribadah haji mengitari batu dari syurga kabah ???

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
XBACCmelaka :: KHABAR XBACCmelaka :: SILATURAHIM-
Jump to: