XBACCmelaka

Ukhwahfillah@XBACCmelaka
 
HomePortalCalendarUsergroupsMemberlistRegisterLog inGallerySearchFAQ

Share | 
 

 30 tahun dah TUA ker kita?

View previous topic View next topic Go down 

30 tahun: Tuakah kita?
Ya Alllah tuanya aku!dAH NAK MATi
50%
 50% [ 3 ]
Sempat lagi taubat kot...
0%
 0% [ 0 ]
life begins at 40's...
0%
 0% [ 0 ]
Malas nak pikir...
33%
 33% [ 2 ]
Risau gak sbb x kahwin lagi...
0%
 0% [ 0 ]
belum beruban...belum tua lagi lah...
17%
 17% [ 1 ]
Total Votes : 6
 

AuthorMessage
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: 30 tahun dah TUA ker kita?   Fri 26 Jan 2007, 5:55 pm

Sajer nak tanya...plz vote and commet by replying as usual...
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
salman
Ahli 3 Bintang
Ahli 3 Bintang


Number of posts : 16
Age : 37
Lokasi : sarawak
Registration date : 2007-01-17

PostSubject: wah kah kah..........   Mon 29 Jan 2007, 6:28 pm

apa umur dah 30 tahun????

e...macam x dapat terima hakikat lagi...

entah lah tapi aku ras masih muda lagi....

masih sentiasa segar bah...

baru nak berumah tangga,,,baru nak build career...jadi guru besar....

baru nak buat business....baru nak buat family planning....

semua baru nak mula.....

kawin lewat 20-an lah....

aku belum beruban lagi masa nie mungkin.....
Back to top Go down
View user profile
jiran seblah
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 137
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: 30 tahun dah TUA ker kita?   Wed 31 Jan 2007, 9:01 am

rsnya, MOST of women,mmg akan trase kot..
tp xsume lah eh,jgn slh fhm lak Exclamation

bg kt pun, dr angka 2 ---> 3 tuh..
humang aiii..dah baya maksik2 gitu..
nasiblaa dah kawin, dh ada ank dara sorg..hihi I love you
Back to top Go down
View user profile
azianmz
Forumer Ulung
Forumer Ulung


Number of posts : 64
Registration date : 2007-01-17

PostSubject: Re: 30 tahun dah TUA ker kita?   Fri 02 Feb 2007, 12:33 pm

30 thn dah tua??? Question Klau korang lahir pd thn 1973-1983.. mesti korang ingat benda ni

Kita membesar dgn menonton G-Force, Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks n Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron. lg satu Gaban.

Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm, mesti pegang cawan warna-warni kan . mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat seblah...

Ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. Pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yang berlubang, kene laa tampal.

Ni sure korang ingat...program minum susu di skolah. nak galakkan budak2
time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...

Cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. Pukul
tapak tangan... kan ?

Semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek kat kantin.

Time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM2000, BM Turbo
atau Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada yang suka stoking tebal laaa...

Internet? email? Menda alah ape tu?

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr.. Tiket wayang pun 3 inggit je.

Kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding
Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, 'telur' keras warna warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, 'Ti Kam'. bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa dlm class.

Tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan apek kat luar skolah tuh...

Lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar awal.

Lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa, rounders laa...

Permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three' , 'Police & Thief', main kejar2 duduk...

Kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. Yang tube aiskrim, ada byk2 color tu.kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die!

Lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu ni. baling2 kapur laa.

Hmm...budak2 skarang, bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are the
World, We Are the Children...' dan lagu 'Uptown Girl' yang diorg tau, yg Westlife nyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...

Bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan ade satu je Vietnam.

AIDS wujud sejak diorg lahir.

CD pun wujud time diorg lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru.

Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer.

Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'.

Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih... dan diorg skarang tak reti nak switch on TV kalau xde remote control.

Dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpa handphone...

hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap hari

6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile bersembang
pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time kecik2,
nakal2 dulu...

7. last skali, bile dah bace testimonial ni, korang akan terpikir utk
forwardkan dkt member2 lame korg.Sure diorg suke punye laa...heheh
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 696
Registration date : 2007-01-07

PostSubject: Re: 30 tahun dah TUA ker kita?   Mon 05 Feb 2007, 11:56 am

betul lah tu azian...kau kene jadi kaunselor kot...

aku dulu minat ksatria baja hitam...gaban pun salah satu kegemaran aku...

pastu nak jadi polislah askarlah...

sekarang dah ada anak...dah dewasalah...

dah tau tujuan hidup utk akhirat...dah taubat...tak nak tau buat

hidup kat sana kekal...kat sini semua ujian...
Back to top Go down
View user profile http://xbaccmlk.cinebb.com
hanie_d'honey
Forumer Unggul
Forumer Unggul


Number of posts : 30
Age : 37
Lokasi : kelana jaya
Registration date : 2007-02-26

PostSubject: Re: 30 tahun dah TUA ker kita?   Mon 26 Feb 2007, 8:16 pm

hehhehe...pasal umur yer...

klu nk tgk pade angka memang ler macam dah tua...
tapi jgn ler pk sgt...benda2 macam ni akan datang nanti...klu pk sgt nanti sendiri yang sakit...macam desperado ler plak...cume tak der rezeki lagi...

cuba kite pk...umur bukan penghalang untuk kiter mencuba sesuatu yang baru atau lame...(jgn masukkan yang mengarut pulak yer:D )..

sometimes...kena pk gak...yang kiter nie dah tua...sebab kat situ baru kiter ingat akan keadaan diri...sempura ke tidak...dah cukup ker aper yang kiter bekalkan nanti...hehhe


kira 50-50 la....


hehhhe
k


chowssssssss
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: 30 tahun dah TUA ker kita?   Today at 3:42 am

Back to top Go down
 
30 tahun dah TUA ker kita?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Kita Adu di Sini, Ajaran Agama / Kepercayaan Mana Yang Benar
» Gathuk2an Tingkat Tinggi: Micro-Chip Salah Satu Pertanda Kiamat ?
» Pada dasarnya semua manusia lahir muslim
» kenapa banyak TKW kita yang diperkosa di tanah arab?
» menjatuhkan kata talak tidak boleh maen-maen

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
XBACCmelaka :: KHABAR XBACCmelaka :: SILATURAHIM-
Jump to: